Nytt grenrör och bytt värmeslang

Före sommarsemestern plockade jag bort det gamla skruttiga avgassystemet och även grenröret. Det senare visade sig vara riktigt uselt (krävde planfräsning), och efter att ha kollat runt med ett antal firmor i Stockholmsområdet – som antingen inte kunde göra jobbet eller skulle ta väldigt mycket betalt – beslöt jag mig för att köpa ett nytt. Eftersom bultarna som håller ihop grenrör och insug var helt slut (rostiga och knappt några gängor kvar) valde jag att köpa en kombo från Dimitri i Hamburg, alltså både nytt grenrör och nytt insug, inklusive nödvändiga bultar etc.

2014-08-19 20.50.59Tidigare i veckan anlände det med posten och när jag öppnat paketet visade det sig att det inte riktigt såg ut som på försäljningsbilden – insuget hade en annan form på fästytan för förgasaren t ex. Idag har jag monterat det gamla insuget (som var helt ok, det är i aluminium) på det nya grenröret, men när jag skulle flytta pinnbultarna som håller avgasröret gick jag bet – de satt väldigt fast. Den andra Volgaägaren (Magnus) erbjöd sig vänligt att bistå med svetsvärme, så jag tog hojen till Aspudden med två grenrör i en ryggsäck.

Den ena bulten gick av, den andra lossnade – så det fick bli backupalternativet: Gängstång, vilket Magnus turligt nog hade liggande. Så imorgon ska jag se om jag kan få allt på plats. Med förgasare och grenrör bortplockat var det enkelt att komma åt slangen mellan motorn och kupévärmen (som var väldigt gammal och spröd), så nu har även fått den bytt till en ny tillförlitligare ny slang.

Lämna ett svar