Luftade bromsar och nya bilder

2013-08-21 19.58.52Andra kvällen i rad i ett garage med en Magnus, dock inte samma som igår, alltså varken garaget eller Magnusen. Med nyställd tändning, nya fläktremmar och bytt växellådsolja stod bromsarna på tur – som inte varit de bästa. Jag var orolig att bromsbeläggen skulle vara helt slut, men när jag fick bort den första trumman visade det sig att beläggen var i prima skick, massor av bromsningar kvar. Återstod gammal äcklig bromsvätska med luftbubblor i, så jag pumpade igenom en dryg liter ny bromsvätska (7 luftningsställen), fick ut en massa mörkt gegg och tänkte att nu jävlar! ska det bromsas bra. Provturen var dock lite av besvikelse – visst, bättre bromsverkan, men jag misstänker att den här bilen egentligen kan (ska) bromsa ännu bättre. Jag funderar på om ”boostern”, alltså servot som jobbar med vakum från förgasaren, funkar riktigt som den ska. En slang som normalt går från insuget till boostern saknas på min bil, som verkar ha ett annat insug än original. Lilla bilden ovan är en frambroms, nedan en bakbroms:

2013-08-21 22.04.48

För första gången har jag även använt en kamera (dock inte ovan), till skillnad från mobilen, och resultatet syns på sidan om ”Min bil”.

Lämna ett svar