Ledig dag: Fläktinstallation och vattenpumpsfix

2015-05-14 15.36.39I det pågående arbetet med att renovera topplocket är det lite andra kringsaker att ta hand om. En är att få till en kylning som faktiskt fungerar, vilket den inte riktigt gjort sedan jag bytte ut min trasig kylare mot en annan (från en Peugeot). Själva kylaren är väldigt effektiv, men eftersom den gamla fläktkåpan inte passade kyler det för dåligt vid stillastående eller långsam stadskörning. 2015-05-14 15.36.54Så nu har jag installerat en elektrisk kylfläkt, från en Mitsubishi Carisma av alla bilar. Min nya fläkt har två hastigheter, men tills jag kan testa hur mycket snurr som behövs har bara konfigurerat den för en hastighet, dessutom med en manuell strömbrytare eftersom jag inte har en termokontakt med passande temperatur. På filmen nedan syns iallafall att det snurrar…

[youtube id=”u8TUyrRoWYQ”]

Ett annat jobb var att flytta över nödvändiga delar från den gamla slitna vattenpumpen till den nya (termostat, smörjnippel, remskivor) – och det gick bra förutom med smörjnippeln, som hade en helt annan dimension på gängan. Får bli en utflykt till Swedol imorgon.

2015-05-14 18.59.39

Lämna ett svar